Skip to main content

OPEN OPLEIDINGEN

Explorensia biedt open opleidingen aan in gans Vlaanderen.

Deze opleidingen kunnen gesubsidieerd worden door Vorm DC en door de regionale opleidingsfondsen.

Doordat alle open opleidingen opgenomen zijn in de open opleidingskalender van Vorm DC moeten deze opleidingen niet in het opleidingsplan nieuwe werknemers zijn opgenomen om in aanmerking te komen voor subsidiëring door Vorm DC.

Open online opleidingen kunnen enkel gesubsidieerd worden door het Vlaamse opleidingsfonds dienstencheques. 

INTERESSE?

Contacteer Olivier Scholts
Tel.: 0485 42 01 11

Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

SUBSIDIËRING

Deze opleidingen kunnen gesubsidieerd worden door het opleidngsfonds dienstencheques en Vorm DC

OVERZICHTSBROCHURE OPLEIDINGSAANBOD HUISHOUDHULPEN

Subsidiëring

Mogelijkheid 1:
Sectoraal vormingsfonds dienstencheques

Wie?

Iedere dienstenchequemedewerk(st)er die ressorteert onder paritair comité 322.01 en die gestart is met een arbeidsovereenkomst dienstencheques EN die nog nooit heeft gewerkt binnen paritair comité 322.01.

Subsidiebedrag?

Per dienstenchequemedewerk(st)er die een module van 3 uur volgt ontvangt de dienstencheque-organisatie een subsidie van 153,25 €

Indien een dienstenchequemedewerk(st)er op eenzelfde dag 2 modules van 3 uur volgt dan ontvangt de dienstencheque-organisatie voor deze 2 opleidingen samen een subsidie van 306,5 €

Voorwaarden?

De dienstenchequemedewerk(st)er moet ressorteren onder paritair comité 322.01 en mag voordien nooit gewerkt hebben binnen paritair comité 322.01.

De dienstenchequemedewerk(st)er moet minimum 9 uur opleiding volgen binnen de 9 maanden na indiensttreding. (huishoudhulpen die gestart zijn in Q3 en Q4 2020 en Q1 en Q2 2021 hebben 12 maanden de tijd - coronamaatregel)

Belangrijk: alle open opleidingen van Explorensia komen voor in de open opleidingskalender van VORM DC waardoor hiervoor een terugbetalingsdossier kan worden ingediend ZONDER dat deze opleiding opgenomen moet zijn in het "Opleidingsplan vorming Nieuwe Werknemers".

Opgelet: online opleidingen kunnen niet gesubsidieerd worden door Vorm DC. 

Verplichting?

In het sociaal akkoord dat de sociale partners op 07/05/2014 sloten, werd een Protocolakkoord opgesteld rond de vorming van nieuwe dienstenchequemedewerk(st)ers. Dit Protocolakkoord voorziet in een verplichte vorming van minimum 9 uur van iedere dienstenchequemedewerk(st)er die nog NOOIT binnen paritair comité 322.01 heeft gewerkt.

Mogelijkheid 2:
regionale opleidingsfondsen

Wie?

Iedere dienstenchequemedewerk(st)er die tewerkgesteld is in een erkende dienstencheque-organisatie.

Subsidiebedrag?

Per dienstenchequemedewerk(st)er die een module van 3 uur volgt ontvangt de dienstencheque-organisatie een subsidie van 143,5 €

Indien een dienstenchequemedewerk(st)er op eenzelfde dag 2 modules van 3 uur volgt dan ontvangt de dienstencheque-organisatie voor deze 2 opleidingen samen een subsidie van 187 €.

Voorwaarden?

De opleiding moet erkend zijn door het betreffende regionale opleidingsfonds.

Alle klassikale open opleidingen van Explorensia zijn erkend door het Vlaamse, Brusselse en Waalse opleidingsfonds dienstencheques.

Online opleidingen zijn enkel erkend door het Vlaamse opleidingsfonds dienstencheques. 

'