Skip to main content

VEILIGHEID OP DE WERKVLOER

In de opleiding "Veiligheid op de werkvloer voor de huishoudhulp" leren de deelnemers aan de hand van praktische voorbeelden en oefeningen arbeidsongevallen vermijden. Hierbij komen ondermeer ergonomisch werken, valpreventief werken en veilig omgaan met producten aan bod. In deze opleiding komt eveneens een introductie EHBO aan bod. 

Deze opleiding is onontbeerlijk in een goed preventiebeleid. 

ESF - OPROEP 505

Deze opleiding(en) komt (komen) in aanmerking voor subsidiëring in het kader van het project "Werkbaar werk" i.s.m. Vorm DC (ESF oproep 505). 

MEER INFO OF VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Contacteer Olivier Scholts
Tel.: 0485 42 01 11

Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

OVERZICHTSBROCHURE OPLEIDINGSAANBOD HUISHOUDHULPEN

Veiligheid op de werkvloer voor de huishoudhulp


Arbeidsongevallen en het daaraan gekoppelde ziekteverzuim in de dienstenchequesector komen jammer genoeg vaak voor.

Daar de omstandigheden waarin huishoudhulpen werken vaak zeer uiteenlopend zijn, is het goed om de huishoudhulpen te wapenen tegen de verschillende risico’s die de job als huishoudhulp met zich meebrengt. Deze opleiding "Veiligheid op de werkvloer voor de huishoudhulp" helpt de huishoudhulp de verschillende risico’s te zien en er correct mee om te gaan. Tevens wordt er samen met de huishoudhulpen gekeken hoe er een veiligere werksituatie kan gecreëerd worden. 

VOLLEDIG OPLEIDINGSAANBOD HUISHOUDHULP

Schoonmaken

Verschillende opleidingen op het vlak van werkplanning, productkennis en schoonmaaktechnieken. Ook tips en tricks voor de ervaren huishoudhulp.

Ergonomie

Rug- pols- en andere klachten vermijden door het inoefenen van ergonomisch verantwoorde schoonmaaktechnieken.

EHBO

Op een goede manier de eerste hulp bij ongevallen verlenen in werksituaties. Opleidingen die erg in de smaak vallen bij de huishoudhulpen.

Strijken

Op een professionele manier huishoudelijk strijken van hemden, broeken, blouses, rokken, kleedjes, topjes, T-shirts,..

Koken

Het klaarmaken van een klassieke menu (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert) en koken voor doelgroepen (specifieke diëten en intoleranties)

Communicatie

Professioneel communiceren met klant en kantoor en op een goede manier omgaan met moeilijke situaties (bv. veeleisende klanten)

Omgaan met stress

Op positieve manier omgaan met de stress die een huishoudhulp kan ervaren in haar werksituatie. Dit is essentieel om de job vol te houden.

Veiligheid op de werkvloer

Door preventief te werken, arbeidsongevallen vermijden. Dit zowel op het vlak van ergonomie, valpreventie als productkennis.

Praktische valpreventie

Arbeidsongevallen te wijten aan vallen vermijden door bewust valpreventief te werken. Risico's goed inschatten en zoveel mogelijk preventief vermijden.

Omgaan met agressie

Op een goede manier reageren op verbale en fysieke agressie. Een goede reactie kan een verdere escalatie vermijden.

Omgaan met zorgbehoevende klanten

Leren omgaan met de specifieke omstandigheden die gepaard kunnen gaan met het werken bij zorgbehoevende klanten.

Thema's op maat

Naast bovenstaande opleidingen zijn er een aantal thema's op maat die verwerkt kunnen worden in de bestaande opleidingen.

SUBSIDIËRING? WIJ HELPEN U GRAAG!

Indien u dit wenst, stellen wij het subsidiedossier voor u op en begeleiden we u doorheen de volledige subsidieaanvraag.