Skip to main content

KOKEN

In de opleidingen koken leren de deelnemers koken voor verschillende doelgroepen. Tijdens elke opleiding wordt een lunch bestaande uit 3 gangen bereid.

Explorensia bied 3 opleidingen koken aan, nl:

ESF - OPROEP 505

Deze opleiding(en) komt (komen) in aanmerking voor subsidiëring in het kader van het project "Werkbaar werk" i.s.m. Vorm DC (ESF oproep 505). 

MEER INFO OF VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Contacteer Olivier Scholts
Tel.: 0485 42 01 11

Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

OVERZICHTSBROCHURE OPLEIDINGSAANBOD HUISHOUDHULPEN

basis koken voor de huishoudhulp

Af en toe dient een huishoudhulp een maaltijd te bereiden voor zijn of haar klant. Om dit op een professionele wijze te kunnen doen, kan een initiatie in het koken belangrijk zijn om een goed resultaat te verkrijgen.

Daarom kan een opleiding Basis koken voor de huishoudhulp handig zijn. Deze opleiding geeft een meerwaarde aan het werk van de huishoudhulp. Deze opleiding wordt steeds hartelijk onthaald door de deelnemers.

Dieetkoken voor de huishoudhulp

Steeds meer mensen moeten een specifiek dieet volgen. Zoutarme-, energiebeperkte-, cholesterolbeperkte- en suikervrije diëten zijn tegenwoordig geen uitzondering meer.

Met deze opleiding Dieetkoken voor de huishoudhulp kan de huishoudhulp aan de slag om een klant een aangepaste, smakelijke en gezonde maaltijd op het bord te bezorgen.

Koken bij voedselallergie of voedselintolerantie

Koken voor iemand met een voedselallergie of voedselintolerantie... Onmogelijk? Te moeilijk?

Met de juiste tips en tricks kan een huishoudhulp een aangepaste maaltijd op tafel zetten voor haar/zijn klant. Met deze opleiding Koken bij voedselallergie of voedselintolerantie kan een dienstencheque-organisatie het verschil maken voor zijn klanten. Het is een enorme troef om een huishoudhulp te sturen naar een klant met voedselallergie of -intolerantie die van wanten weet en een maaltijd kan bereiden, aangepast aan wat de klant wil.

VOLLEDIG OPLEIDINGSAANBOD HUISHOUDHULP

Schoonmaken

Verschillende opleidingen op het vlak van werkplanning, productkennis en schoonmaaktechnieken. Ook tips en tricks voor de ervaren huishoudhulp.

Ergonomie

Rug- pols- en andere klachten vermijden door het inoefenen van ergonomisch verantwoorde schoonmaaktechnieken.

EHBO

Op een goede manier de eerste hulp bij ongevallen verlenen in werksituaties. Opleidingen die erg in de smaak vallen bij de huishoudhulpen.

Strijken

Op een professionele manier huishoudelijk strijken van hemden, broeken, blouses, rokken, kleedjes, topjes, T-shirts,..

Koken

Het klaarmaken van een klassieke menu (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert) en koken voor doelgroepen (specifieke diëten en intoleranties)

Communicatie

Professioneel communiceren met klant en kantoor en op een goede manier omgaan met moeilijke situaties (bv. veeleisende klanten)

Omgaan met stress

Op positieve manier omgaan met de stress die een huishoudhulp kan ervaren in haar werksituatie. Dit is essentieel om de job vol te houden.

Veiligheid op de werkvloer

Door preventief te werken, arbeidsongevallen vermijden. Dit zowel op het vlak van ergonomie, valpreventie als productkennis.

Praktische valpreventie

Arbeidsongevallen te wijten aan vallen vermijden door bewust valpreventief te werken. Risico's goed inschatten en zoveel mogelijk preventief vermijden.

Omgaan met agressie

Op een goede manier reageren op verbale en fysieke agressie. Een goede reactie kan een verdere escalatie vermijden.

Omgaan met zorgbehoevende klanten

Leren omgaan met de specifieke omstandigheden die gepaard kunnen gaan met het werken bij zorgbehoevende klanten.

Thema's op maat

Naast bovenstaande opleidingen zijn er een aantal thema's op maat die verwerkt kunnen worden in de bestaande opleidingen.

SUBSIDIËRING? WIJ HELPEN U GRAAG!

Indien u dit wenst, stellen wij het subsidiedossier voor u op en begeleiden we u doorheen de volledige subsidieaanvraag.