Skip to main content

MEER INFO OF VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Contacteer Olivier Scholts
Tel.: 0485 42 01 11

Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

OVERZICHTSBROCHURE OPLEIDINGSAANBOD HUISHOUDHULPEN

Professioneel en efficiënt schoonmaken

Tijdens deze opleiding Professioneel en efficiënt schoonmaken voor de huishoudhulp krijgen de huishoudhulpen de nodige deskundigheid mee die ze tijdens de uitvoering van hun job kunnen toepassen om zo zorgvuldig en efficiënt te kunnen werken.

Dit geeft een tevreden klant en zodoende ook een tevreden werknemer als gevolg.

Productkennis en schoonmaaktechnieken voor de huishoudhulp

Zonder schade werken is een zeer belangrijk aspect in de job als huishoudhulp. De gepaste technieken en methodes kiezen zorgt voor efficiënt werken.

In de opleiding Productkennis en schoonmaaktechnieken voor de huishoudhulp komen beide onderwerpen aan bod.

Werkplanning en schoonmaaktechnieken voor de huishoudhulp

Een basiskennis rond werkplanning is zeer belangrijk voor een huishoudhulp die wenst professioneel te werken en een tevreden klant nastreeft.

In deze opleiding Werkplanning en schoonmaaktechnieken voor de huishoudhulp krijgen de huishoudhulpen deze kennis aangereikt. Deze kennis kan direct toegepast worden bij het uitvoeren van de schoonmaaktechnieken in het tweede deel van deze opleiding.

productkennis voor de huishoudhulp

Poetsen zonder schoonmaakmiddelen wordt niet vaak gedaan. De schoonmaakproducten in de winkel worden alsmaar geconcentreerder, agressiever en/of specifieker. Het is niet altijd gemakkelijk voor de huishoudhulp om door het bos de bomen te zien.

Deze opleiding Productkennis voor de huishoudhulp zorgt ervoor dat de huishoudhulpen een zicht krijgen op de werking en eigenschappen van verschillende producten en het effect ervan op verschillende materialen.

werkplanning en werkorganisatie voor de huishoudhulp

Deze opleiding Werkplanning en werkorganisatie voor de huishoudhulp is een uitgebreide cursus werkplanning en werkorganisatie voor huishoudhulpen die nog moeite hebben met het plannen en organiseren van hun werk. Ze leren aan de hand van vele praktijkvoorbeelden om hun werk zo efficiënt mogelijk te plannen met de nodige aandacht voor de wensen van de klant.

Werkplanning en productkennis voor de huishoudhulp

Het werk goed plannen en een goede kennis hebben van producten en het gebruik ervan zijn 2 basispijlers om als huishoudhulp mooi en goed werk te verrichten.

In de opleiding Werkplanning en productkennis voor de huishoudhulp komen zowel efficiënt en veilig productgebruik als een goede werkplanning, rekening houdend met de wensen van de klant, aan bod.

huishoudelijk schoonmaken in de praktijk inoefenen

Tijdens deze opleiding Huishoudelijk schoonmaken in de praktijk inoefenen worden verschillende schoonmaaktechnieken en methodes ingeoefend zodat de deelnemers deze vlot kunnen uitvoeren in hun werksituaties.

Verschillende ruimtes worden op de juiste manier schoongemaakt, met aandacht voor de juiste werkvolgorde, de juiste keuze van producten en de best passende technieken. Door het toepassen en uitvoeren van de verschillende technieken kan de overdracht van de opgedane kennis naar de reële werksituaties groot zijn en kunnen de huishoudhulpen bij hun klanten efficiënt en zorgvuldig werken.

Tips en tricks voor de ervaren huishoudhulp

Deze opleiding Tips en tricks voor de ervaren huishoudhulp is een opleiding gericht op de meer ervaren huishoudhulp.

In deze opleiding leren de deelnemers een aantal huishoudtips om net dat ietsje meer - dat u onderscheidt van andere organisaties - te bieden aan hun klanten.

Er wordt ingespeeld op de specifieke noden en vragen van de deelnemers en zo ontstaat een praktische opleiding op maat! Door deze specifieke aanpak is de overdracht naar de effectieve werksituatie groot met een tevreden huishoudhulp en klant als gevolg.

VOLLEDIG OPLEIDINGSAANBOD HUISHOUDHULP

Schoonmaken

Verschillende opleidingen op het vlak van werkplanning, productkennis en schoonmaaktechnieken. Ook tips en tricks voor de ervaren huishoudhulp.

Ergonomie

Rug- pols- en andere klachten vermijden door het inoefenen van ergonomisch verantwoorde schoonmaaktechnieken.

EHBO

Op een goede manier de eerste hulp bij ongevallen verlenen in werksituaties. Opleidingen die erg in de smaak vallen bij de huishoudhulpen.

Strijken

Op een professionele manier huishoudelijk strijken van hemden, broeken, blouses, rokken, kleedjes, topjes, T-shirts,..

Koken

Het klaarmaken van een klassieke menu (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert) en koken voor doelgroepen (specifieke diëten en intoleranties)

Communicatie

Professioneel communiceren met klant en kantoor en op een goede manier omgaan met moeilijke situaties (bv. veeleisende klanten)

Omgaan met stress

Op positieve manier omgaan met de stress die een huishoudhulp kan ervaren in haar werksituatie. Dit is essentieel om de job vol te houden.

Veiligheid op de werkvloer

Door preventief te werken, arbeidsongevallen vermijden. Dit zowel op het vlak van ergonomie, valpreventie als productkennis.

Praktische valpreventie

Arbeidsongevallen te wijten aan vallen vermijden door bewust valpreventief te werken. Risico's goed inschatten en zoveel mogelijk preventief vermijden.

Omgaan met agressie

Op een goede manier reageren op verbale en fysieke agressie. Een goede reactie kan een verdere escalatie vermijden.

Omgaan met zorgbehoevende klanten

Leren omgaan met de specifieke omstandigheden die gepaard kunnen gaan met het werken bij zorgbehoevende klanten.

Thema's op maat

Naast bovenstaande opleidingen zijn er een aantal thema's op maat die verwerkt kunnen worden in de bestaande opleidingen.

SUBSIDIËRING? WIJ HELPEN U GRAAG!

Indien u dit wenst, stellen wij het subsidiedossier voor u op en begeleiden we u doorheen de volledige subsidieaanvraag.