Skip to main content

COMMUNICATIE

In deze opleidingen leren de deelnemers communicatief goed te reageren in moeilijke situaties. Bvb. veeleisende klanten, professioneel omgaan met feedback, grenzen aangeven op positieve manier,...

Explorensia biedt 3 opleidingen communicatie aan, nl:

ESF - OPROEP 505

Deze opleiding(en) komt (komen) in aanmerking voor subsidiëring in het kader van het project "Werkbaar werk" i.s.m. Vorm DC (ESF oproep 505). 

MEER INFO OF VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Contacteer Olivier Scholts
Tel.: 0485 42 01 11

Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

OVERZICHTSBROCHURE OPLEIDINGSAANBOD HUISHOUDHULPEN

Communicatie I voor de huishoudhulp


Huishoudhulpen komen vaak in communicatief uitdagende situaties. Zij werken immers meestal bij de klant thuis waar zij hun rechtstreekse verantwoordelijke niet direct kunnen aanspreken.

In de opleiding Communicatie I voor de huishoudhulp leren de deelnemers op een assertieve, positieve manier omgaan met situaties die veel voorkomen in hun werksituatie. Op deze manier zijn de huishoudhulpen enerzijds beter gewapend voor de uitoefening van hun job en anderzijds zorgt een dergelijke positieve communicatie voor een professionele uitstraling voor de betrokken organisatie.

Communicatie I voor strijk(st)ers


Een goede klantvriendelijke communicatie is essentieel voor de goede werking van een strijkatelier. De strijk(st)ers zijn immers het uitgangbord van het strijkatelier.

In de opleiding Communicatie I voor strijk(st)ers leren de deelnemers enerzijds klantvriendelijke communiceren met de klant en anderzijds leren de deelnemers op een efficënte en vlotte manier intern communiceren. Deze opleiding zorgt voor een positieve uitstraling van het strijkcentrale en voor een vlotte interne communicatie in het strijkwinkel Deze opleiding richt zich tot huishoudhulpen die tewerkgesteld zijn in een strijkatelier.

Communicatie II voor de huishoudhulp


Een goede klantgerichte, assertieve communicatie is essentieel in de uitbouw van een goede relatie van een huishoudhulp met haar klant. Te weinig assertieve communicatie kan tot demotivatie bij de betrokken huishoudhulp leiden, terwijl te assertieve communicatie klanten afschrikt en een negatieve impact heeft op de organisatie in kwestie. 

In deze Communicatie II voor de huishoudhulp staat klantgerichte communicatie centraal. De deelnemers leren de hand van een quiz, oefeningen en rollenspellen klantgericht communiceren in concrete situaties die zich kunnen voordoen in hun werksituatie. 

VOLLEDIG OPLEIDINGSAANBOD HUISHOUDHULP

Schoonmaken

Verschillende opleidingen op het vlak van werkplanning, productkennis en schoonmaaktechnieken. Ook tips en tricks voor de ervaren huishoudhulp.

Ergonomie

Rug- pols- en andere klachten vermijden door het inoefenen van ergonomisch verantwoorde schoonmaaktechnieken.

EHBO

Op een goede manier de eerste hulp bij ongevallen verlenen in werksituaties. Opleidingen die erg in de smaak vallen bij de huishoudhulpen.

Strijken

Op een professionele manier huishoudelijk strijken van hemden, broeken, blouses, rokken, kleedjes, topjes, T-shirts,..

Koken

Het klaarmaken van een klassieke menu (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert) en koken voor doelgroepen (specifieke diëten en intoleranties)

Communicatie

Professioneel communiceren met klant en kantoor en op een goede manier omgaan met moeilijke situaties (bv. veeleisende klanten)

Omgaan met stress

Op positieve manier omgaan met de stress die een huishoudhulp kan ervaren in haar werksituatie. Dit is essentieel om de job vol te houden.

Veiligheid op de werkvloer

Door preventief te werken, arbeidsongevallen vermijden. Dit zowel op het vlak van ergonomie, valpreventie als productkennis.

Praktische valpreventie

Arbeidsongevallen te wijten aan vallen vermijden door bewust valpreventief te werken. Risico's goed inschatten en zoveel mogelijk preventief vermijden.

Omgaan met agressie

Op een goede manier reageren op verbale en fysieke agressie. Een goede reactie kan een verdere escalatie vermijden.

Omgaan met zorgbehoevende klanten

Leren omgaan met de specifieke omstandigheden die gepaard kunnen gaan met het werken bij zorgbehoevende klanten.

Thema's op maat

Naast bovenstaande opleidingen zijn er een aantal thema's op maat die verwerkt kunnen worden in de bestaande opleidingen.

SUBSIDIËRING? WIJ HELPEN U GRAAG!

Indien u dit wenst, stellen wij het subsidiedossier voor u op en begeleiden we u doorheen de volledige subsidieaanvraag.